Predstavte si, že chystáte sviatočné pohostenie, máte na oslavu narodenín pozvaných dvadsať hostí a pripravujete všetko vo vašej kuchyni s takou vervou, že pomaly nestíhate po sebe ani upratať. Kuchynský drez je stále v permanencii, čistíte ovocie a zeleninu, krájate pečivo, varíte zemiaky, mažete na toastový chlieb nátierku a v rúre sa už pečie torta. Keď ste v najlepšom, začne vás hnevať odpad kuchynského drezu, spočiatku síce preteká odpadová tekutina slabo, ale potom sa prietok úplne zastaví, a ste v koncoch. Musíte vodu odčerpať ručne do vedra a potom vás čaká demontáž sifónu a vyčistenie odpadu, teda až v prípade, že zlyhá to ostatné, to znamená prelievanie odpadu čistiacim lúhom sodným, a tiež podtlakové prerážanie odpadov gumovým zvonom.
Akonáhle sa pustíte do demontáže kuchynského sifónu, mali by ste mať už všetko jedlo mimo kuchyne, pretože zo sifónu sa šíria do okolitého prostredia nebezpečné baktérie. Tie môžu kontaminovať nielen potraviny, ale aj vás, cez pokožku, preto je vyslovene nutné používať ochranné pomôcky, hlavne gumové rukavice. Nie každý je ale taký šikovný, že si s demontážou sifónu poradí, takže sa môže sifón poškodiť, alebo sa nečistoty z odpadu dostanú na okolité predmety, a tie môžu byť aj nenávratne poškodené.
Ak poveríte touto prácou profesionálov, tí nebudú potrebovať vašu asistenciu v kuchyni, navyše sa môže stať, že je závada až v kanalizácii, a s tým si žiadny amatér neporadí, pretože na to nemá k dispozícii potrebné inštrumenty ani techniku. Zanesená kanalizácia vyžaduje nasadenie tlakových hadíc s čerpadlami a vodou z pojazdnej cisterny, av prípade hrubších nánosov a prerastajúcich koreňov stromov sa tu využíva frézovacia hlavica. Ide o veľmi náročný proces krtkovania v Nitre, ktorý musia vykonávať odborníci so skúsenosťami a znalosťami z odboru, nie je to o „primitívnej mechanickej práci“ čistenia kanálov kladivom a kefou.